Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi

Telefon : 2242160046
Belgegeçer : 2242160024
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://bsbl.meb.k12.tr
Adres : ALAŞARKÖY MAH. İSTANBUL CAD. NO 479/8 OSMANGAZİ / BURSA
VİZYON : Atatürk ilke ve inkılaplarına, cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, Türk Milli Eğitim sistemin genel amaçları doğrultusunda sosyal yönden güçlü, yaratıcı düşünme gücüne sahip, bilgi üretebilen, dilini, özünü ve kültürünü benimseyen, en az bir yabancı dili çok iyi bilen ve kullanabilen, katılımcı ve demokrat düşünceye sahip, geleceğin lider bireyleri olarak bir üst öğrenim kurumuna hayata hazırlamaktır.
MİSYON : Misyonumuz, okulumuzu Türk Milli Eğitim amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirecek, eğitim yönetiminin bilimsel yönetmeliğine uyan, sürekli kendini sorgulayan ve geliştiren, kurum içi dinamiklerini en etkin şekilde harekete geçiren, bilgi çağının standartlarını yakalamış, toplumun sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını tespit edebilen, bu ihtiyaçlara çözüm bulma irade ve yeterliliğini kazanmış geleceği şekillendirebilecek donanım ve cesarete sahip öğrenciler yetiştiren, yerellikten evrenselliğe ulaşmayı hedef edinen, önümüzdeki yıllarda en çok tercih edilen ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM KURUMU haline gelmektir.
BAŞARILAR : 2014 ÖSYM sonuç kitapçığına göre 9152 resmi ve özel lise arasında okulumuz; Edebiyat Branşında 43,42 net ortalamayla Türkiye ikincisi olmuştur.

Öğretmen :36
Öğrenci :424
Derslik :16
Konferans Salonu :1
BT Sınıfı :1
Oyun Odası :2
Kütüphane :3
Kütüphane Kitap Sayısı :5109
Yemekhane :2
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler : 09.00-16.10
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce, Almanca, Fransızca
Isınma : Doğalgaz - Kalorifer
Servis : Servis mevcuttur.
Ulaşım : İstanbul Caddesi (Yalova Yolu) Terminal güzergahından geçen tüm belediye otobüsü ve minibüsler okulumuzun önünden geçmektedir.
Yerleşim Yeri : İstanbul Caddesi (Yalova Yolu) Tofaş Fabrikası karşısı, Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ve Yabancı Diller Yüksekokulu yanı.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : KENT MEYDANINA 7 KM MESAFEDEDİR
Kontenjan Bilgileri : 120
Taban-Tavan Puan Bilgileri : HAZIRLIK SINIFI BULUNMAYAN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ EN YÜKSEK PUAN 415, EN DÜŞÜK PUAN 404. YÜZDELİK DİLİM TAVAN 7,35 - TABAN 9,17. /// SOSYAL BİLİMLER LİSESİ EN YÜKSEK PUAN 439, EN DÜŞÜK PUAN 406. YÜZDELİK DİLİM TAVAN 4,05 - TABAN 8,85.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : % 86
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Diğer Hususlar : OKULUMUZUN KENDİNE AİT KIZ VE ERKEK PANSİYONU VARDIR
Yazdır :